Zijspan-Trial-Competitie in Nederland

2010 zijspan 2Zoals de brief van Femke van Saane staat vermeldt, waren er in Nederland op enig moment zo'n 30 trialzijspancombinaties, die in competitieverband reden. Dus we kunnen wel zeggen: Het was toen razend populair.
Ook nog bij de eerste klassieke Rottrial in 1992 reden er nog een vijf- of zestal mee.

MAAR waar zijn ze gebleven??? En waarom rijden ze niet meer??? Duidelijk is dat drie-wielers een ander spoortje trekken in de non-stops dan de bekende tweewielers. Doch dat kan niet enkel de reden zijn, want met een zijspan heb je ook gelijk met z'n tweeën een hoop lol, aan één motorfiets.
Mogelijk heeft het niet hebben van voldoende wedstrijden een negatief effect op de deelname van deze tak van trial.
Maar dit jaar zijn er voldoende wedstrijden voor de zijspannen, dus veeg het stof van de motor, haal de kippen uit de bak, doe nieuwe olie in de motor en lucht in de bandjes, dan kun je nu weer rijden en lol hebben.
En voor diegene die graag willen bouwen maar alles al hebben, zouden we zeggen: Bouw eens een trial-zijspan met al die onderdelen van die motorfiets waarmee je toch geen trialfiets of iets anders kunt maken. Dan komen er ook weer van die mooie klassiekers terug zoals je die van de Engelsen en Duitser ziet in Arnhem en Gressenich.

Klik HIER voor info of mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.